2024 yılı itibariyle Özel KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi eTwinning Kulübü olarak çeşitli yaratıcı ve işbirliğine dayalı etkinlikler gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz; çevresel farkındalıklarını ve kültürel duyarlılıklarını artırırken dijital becerilerini de geliştirerek ulusal ve uluslararası düzeyde özgün ürünler ortaya koydular.
Yıl boyunca yapılan çalışmaların en coşkulu anlarından biri ise eTwinning Günü kutlamaları oldu. Bu özel gün kapsamında, öğrencilerimiz hazırladıkları projeleri okul topluluğu ve ziyaretçilerle buluşturarak emeklerini sergilediler. Stantlar, dijital sunumlar ve ürün tanıtımları ile okul genelinde büyük bir heyecan yaşandı.
Kulüp çalışmaları kapsamında ayrıca:
Okulu tanıtan videolar çekildi,
Afiş ve logolar tasarlandı,
Web 2.0 ve 3.0 araçlarıyla dijital içerikler üretildi,
Farklı şehir ve ülkelerden öğrencilerle ortak ürünler geliştirildi,
Ürünler online sunumlarla tanıtıldı ve dijital kitapçık haline getirildi,
Çevrim içi ortamda e-sergiler düzenlendi.
Öğrencilerimiz bu çalışmalar sayesinde sadece akademik değil; sosyal, kültürel ve çevresel alanlarda da önemli kazanımlar elde etti. Özel KOSBİ Zülfü Mevlüt Çelik MTAL olarak, öğrencilerimizi dijital çağa uyumlu, bilinçli ve duyarlı bireyler olarak yetiştirme hedefimizi eTwinning Kulübü aracılığıyla kararlılıkla sürdürüyoruz.
Özel Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Zülfü Mevlüt Çelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Avrupa çapında eğitimde dijitalleşme, iş birliği ve inovasyonu teşvik eden eTwinning Okulu ünvanını almaya hak kazandı. Bu prestijli ünvan, okulumuzun gelişmiş öğretim yöntemlerini benimsemesi, dijital araçların etkin kullanılması, güvenli internet ortamı oluşturması ve eğiticilerin eğitimleri arasında iş birliğine dayalı öğrenme kültürünün desteklenmesini sağlamıştır.
Yöresel Yemekler"/"Conventional Foods
ETwinning Kulübümüz "Yöresel Yemekler"/"Conventional Foods" adlı proje çalışmasını Çekya'dan Střední odborná škola ochrany osob a majetku s.r.o. Karviná Czechia okuluyla yaptı. Projede unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemeklerin envanteri çıkarılarak katalog haline getirildi. Projede 5 öğretmenimizle birlikte 20 öğrencimiz yer aldı. Farklı okullardan çok sayıda proje ortağıyla çevrimiçi toplantılarda buluşan öğrencilerimiz, farklı dil ve kültürlerden öğrencilerle tanışma fırsatı yakaladı. Proje kapsamında okul panoları düzenlenerek çeşitli toplum hizmeti ve sosyal etkinlikler gerçekleştirildi. Proje sonunda öğrencilerimize Katılım Belgeleri takdim edildi.
I design, I transform / Tasarlıyorum Dönüştürüyorum
ETwinning Kulübümüz "I design, I transform / Tasarlıyorum Dönüştürüyorum" adlı proje çalışmasını okulumuzdan 5 öğretmen 20 öğrenci, Ukraynadan 1 öğretmen 4 öğrenci, Gürcistan'dan 2 öğretmen 8 öğrenci ve Yunanistan'dan 4 öğretmen 16 öğrenciyle birlikte yaptılar. Projede geri dönüşüm malzemelerinden yeni şeyler tasarlayarak ileri dönüşüm gerçekleştiren öğrencilerimiz, farklı okullardan çok sayıda proje ortağıyla çevrimiçi toplantılarda buluştular. Yabancı ortaklarla yapılan toplantılarda Gürcü, Yunan ve Ukraynalı akranlarıyla buluşan gençlerimiz, tasarımlarıyla örnek çalışmalar yaptılar. Proje etkinlikleri boyunca; web2.0 araçlarının kullanılması, e-güvenlik, coodweek, internet etiği ve çevre bilinci konularında deneyim sahibi oldular. kendi kültürlerini tanıtan öğrencilerimiz, farklı kültürleri de tanıma fırsatı elde ettiler. Proje sonunda tasarladıkları ürünlerden sergi oluşturup bahar etkinliklerinde güzel çalışmalara imza attılar.